Kale salad met dressing van karnemelk

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een Amerikaanse food trend
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Kale salad met dressing van karnemelk

Ingrediëten kale salad
boerenkool (ongesneden)
eieren
serranoham
hazelnoten
avocado
Ingrediënten voor 0.5 liter dressing
karnemelk
zonnebloemolie
dijon mosterd
eidooier

Benodigdheden

Kookpan, steelpan en oven met bakplaat en bakpapier

Bereiding

Dressing:

  1. Meng de eidooier met de mosterd en 1 el karnemelk in een mengkom.
  2. Voeg al roerend met een garde de zonnebloemolie druppelsgewijs toe. Let op dat je de olie pas weer laat druppelen als het vorige is opgenomen.
  3. Voeg de rest van de karnemelk al roerend tot een mooie dressing.

Salade:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Pluk de boerenkool in stukjes en was deze goed.
  3. Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de boerenkool 4 minuten en spoel daarna direct af met koud water.
  4. Breng in een kleine kookpan water aan de kook. Kook de eitjes naar wens tussen de 5 en de 8 minuten en spoel direct na met koud water.
  5. Leg de plakken serronoham op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven voor ca. 10 minuten.
  6. Pel en halveer de eieren. Pel en snijd de avocado in blokjes. Hak de hazelnoten grof.
  7. Maak een salade van de boerenkool met daarop de gehalveerde eitjes, hazelnoten, avocado en de krokante ham. Dresseer met de vers gemaakte karnemelkdressing.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen