Ingrediënten voor Kale salad met dressing van karnemelk
Bereiding
Dressing:
- Meng de eidooier met de mosterd en 1 el karnemelk in een mengkom.
- Voeg al roerend met een garde de zonnebloemolie druppelsgewijs toe. Let op dat je de olie pas weer laat druppelen als het vorige is opgenomen.
- Voeg de rest van de karnemelk al roerend tot een mooie dressing.
Salade:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Pluk de boerenkool in stukjes en was deze goed.
- Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de boerenkool 4 minuten en spoel daarna direct af met koud water.
- Breng in een kleine kookpan water aan de kook. Kook de eitjes naar wens tussen de 5 en de 8 minuten en spoel direct na met koud water.
- Leg de plakken serronoham op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven voor ca. 10 minuten.
- Pel en halveer de eieren. Pel en snijd de avocado in blokjes. Hak de hazelnoten grof.
- Maak een salade van de boerenkool met daarop de gehalveerde eitjes, hazelnoten, avocado en de krokante ham. Dresseer met de vers gemaakte karnemelkdressing.
print recept