Ingrediënten voor de tempeh driehoekjes:
- 300 gram tempeh
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 volle theelepel fijn Keltisch zeezout
- 1 volle theelepel thijm
- 5 tot 10 druppels stevia of 2 eetlepels ahorn siroop
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de tempeh overlangs in twee helften. Je maakt dus 2 dunne plakken. Snij nu elke plak in 6 driehoekjes.
- Meng nu in een kom alle andere ingrediënten tot een gladde emulsie. Voeg de tempeh driehoekjes toe en meng goed. Zorg dat alle driehoekjes volledig bedekt zijn met het kruidenmengsel.
- Bedek een ovenrooster met bakpapier en leg de driehoekjes hier bovenop. Rooster 10 minuten, draai dan de driehoekjes om en rooster nog eens 10 minuten. Klaar!
Tip: Je kunt ze lekker zo eten of bijvoorbeeld dippen in een lekker Mexicaans sausje. Je kan ze serveren als vleesvervanger bij je normale aardappels, groenten, vlees of maak eens een lekkere Buddhabowl met geroosterde zoete aardappel, guacamole en geroosterde paprika.