Japanse handrolletjes met tofu, paddenstoelen & ingelegde groenten

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Vegan saai? Niet volgens Ching-He Huang. In het boek Asian Green geeft ze 100 vegan recepten geïnspireerd uit de Aziatische keuken. De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. "De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven."

 

 

Ingrediënten voor Japanse handrolletjes met tofu, paddenstoelen & ingelegde groenten

zilvervliesrijst
groentebouillon
koolzaadolie
stevige tofu, uitgelekt en in staafjes van 2 cm
enoki-paddenstoelen of in plakjes gesneden verse shiitakes
shaoxing (rijstwijn) of droge sherry
donkere sojasaus
tamari of zoutarme lichte sojasaus
heldere rijstazijn
shichimi togarashi
geroosterde sesamolie
fijngehakte bieslook
babyspinazie
norivellen, diagonaal doormidden gesneden in 16 driehoekjes
Voor de ingelegde groenten:
komkommer, zaadlijsten verwijderd en in luciferreepjes
wortel in luciferreepjes
rode paprika in luciferreepjes
gele paprika in luciferreepjes
zwarte sesamzaadjes
gekruide rijstazijn

Benodigdheden

Grote kom, kookpan, ondiepe schaal

Voor het serveren:

Sirracha, ingelegde gember, ingelegde gele rettich

Bereiding

  1. Doe voor de ingelegde groenten de komkommer, wortel, paprika’s, zwarte sesamzaadjes en gekruide rijstazijn in een grote kom. Dek de kom af en zet 20 minuten in de koelkast.
  2. Spoel de zilvervliesrijst onder koud water tot het water helder is. Doe de rijst en groentebouillon in een middelgrote pan en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de rijst in 20 minuten gaar worden. Zodra de rijst gaar is, roer je de korrels los en verdeel je ze over een ondiepe schaal om af te koelen.
  3. Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de tofu en paddenstoelen toe en roerbak ze 2 minuten. Blus het geheel dan af met de rijstwijn of sherry. Voeg de donkere sojasaus, tamari of lichte sojasaus en de heldere rijstazijn toe en maak de tofu voorzichtig los. Breng het geheel op smaak met de schichimi togarashi en geroosterde-sesamolie en roer door. Strooi de fijngesneden bieslook erover en schep het mengsel op een serveerschaal.
  4. Haal de ingelegde groenten uit de koelkast en doe ze in een kom. Zet ook de spinazieblaadjes, rijst en norivellen klaar.
  5. Leg een stuk norivel op je hand en vul de vel met wat rijst, ingelegde groenten, het tofu-paddenstoelenmengsel en wat spinazieblaadjes. Rol het op tot een ijshoorntje en dip het in de sirracha, garneer het met ingelegde gember en rettich.

Benieuwd geworden naar het boek van Ching-He Huang? Asian Green is te koop via bol.com

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.