Met deze jambalaya wok neem ik je mee naar Louisiana waar de Cajun vandaan komt, goede muziek en heerlijk eten. Een echte jambalaya duurt uren, deze is in een half uur klaar!
Ingrediënten voor de jambalaya wok:
- 4 kippendijen zonder bot
- 2 theelepels cajunkruiden
- Zonnebloemolie
- 200 gram rookworst
- 5 stengels bleekselderij
- 2 groene paprika’s
- 2 grote rode uien
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 200 milliliter passata
- 4 eetlepels zure room
Extra benodigdheden:
Dunschiller
Bereiden:
- Snijd de kippendijen in reepjes van circa 1 bij 3 centimeter. Bestrooi met de helft van de cajunkruiden.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok. Bak de kippendijfilet al roerend goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Snijd de rookworst in plakjes
- Was en schil de bleekselderij en snijd in stukjes van ½ centimeter dik
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in de wok op medium hoog vuur. Bak de bleekselderij, paprika en de ui met de cajunkruiden en de rookworst circa 3 minuten.
- Voeg de passata met de kippendijen toe en kook kort door.
Serveer met witte rijst en een eetlepel zure room.
Uit het boek: Wokking lekker
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld