Ingrediënten voor de Italiaanse kalfsspiesen met pesto:
- 1 bos basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 5 eetlepels olijfolie
- Zout
- 400 gram kalfsbiefstuk in 8 gelijke stukken van 50 gram
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- Peper en zout
- 8 roma tomaatjes
- 1 groene courgette, in dunne linten over de lengte gesneden
- 8 mini mozzarella bolletjes
Extra benodigdheden:
4 flinke takken rozemarijn als spies, de onderste blaadjes afgerist
Bereiden:
- Maal voor de pesto de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in de keukenmachine. Maak op smaak met zout.
- Meng de kalfsbiefstukjes met de olijfolie en gedroogde oregano en maak op smaak met peper en zout.
- Rijg rozemarijnspiesen van de blokjes, tomaatjes, courgette plakken en mini mozzarella bolletjes. Zorg ervoor dat de courgette
- zig-zag op de spies zit.
- Besprenkel de spiesen met olijfolie en grill om en om circa 5 minuten tot medium gaar.
Tip: serveer met pasta of een frisse salade.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
