Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels
Ingrediënten voor Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Kookpan
- Bakpan
Bereiding
- Snijd de boerenkool zonder steel zo fijn mogelijk, en was deze grondig.
- Schil de aardappelen en snijd deze in kwarten.
- Zet de aardappelen net onder water met wat zout, leg daarop de boerenkool en plaats daarop een deksel zodat de aardappels koken en de boerenkool gaat stomen in de kookpan.
- Snijd de appels met schil in partjes en verwijder het klokhuis. Bak de partjes appel aan in een beetje olie en peper en zout ze.
- Hak de gedroogde tomaten fijn. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
- Giet de stamppot af als de aardappels met een vork kapot te prikken zijn.
- Stamp de boerenkool met de gehakte gedroogde tomaten, de olijfringetjes en de gedroogde oregano tot een mooie stamppot.
- Serveer de stamppot met de gebakken appeltjes en amandelen.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen