Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels

Italiaanse boerenkool

Ingrediënten voor Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels

stronk boerenkool
stamppot aardappelen
appels
zwarte olijvenringetjes
gedroogde tomaten
gedroogde oregano
amandelen

Benodigdheden

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie
  • Kookpan
  • Bakpan

Bereiding

  1. Snijd de boerenkool zonder steel zo fijn mogelijk, en was deze grondig.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in kwarten.
  3. Zet de aardappelen net onder water met wat zout, leg daarop de boerenkool en plaats daarop een deksel zodat de aardappels koken en de boerenkool gaat stomen in de kookpan.
  4. Snijd de appels met schil in partjes en verwijder het klokhuis. Bak de partjes appel aan in een beetje olie en peper en zout ze.
  5. Hak de gedroogde tomaten fijn. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
  6. Giet de stamppot af als de aardappels met een vork kapot te prikken zijn.
  7. Stamp de boerenkool met de gehakte gedroogde tomaten, de olijfringetjes en de gedroogde oregano tot een mooie stamppot.
  8. Serveer de stamppot met de gebakken appeltjes en amandelen.

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen