Ingemaakte Pittige Wortelen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 600 gr diverse kleuren wortels 
  • 1 hele jalapeño peper 
  • witte wijnazijn 
  • olijfolie 
  • zout 

Kookgerei: steelpan, zeef. 

Bereiding

  1. Schil de wortels en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  2. Halveer de jalapeño peper in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes en snijd de peper fijn.
  3. Breng in een steelpan 250 ml witte wijnazijn, 400 ml water en een snufje zout aan de kook. 
  4. Voeg de wortelblokjes en jalapeño peper toe en kook ze 5 minuten in het mengsel. 
  5. Giet af in een zeef en laat de wortels en pepers goed uitlekken en afkoelen. 
  6. Leg de wortels in een jar. Giet er olijfolie over tot ze onderstaan en sluit de pot. 
  7. Bewaar de pot in de koelkast. 

Tip: Deze groenten kun je heerlijk gebruiken door een frisse salade of bij Aziatisch eten.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen