Ingrediënten
- 600 gr diverse kleuren wortels
- 1 hele jalapeño peper
- witte wijnazijn
- olijfolie
- zout
Kookgerei: steelpan, zeef.
Bereiding
- Schil de wortels en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
- Halveer de jalapeño peper in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes en snijd de peper fijn.
- Breng in een steelpan 250 ml witte wijnazijn, 400 ml water en een snufje zout aan de kook.
- Voeg de wortelblokjes en jalapeño peper toe en kook ze 5 minuten in het mengsel.
- Giet af in een zeef en laat de wortels en pepers goed uitlekken en afkoelen.
- Leg de wortels in een jar. Giet er olijfolie over tot ze onderstaan en sluit de pot.
- Bewaar de pot in de koelkast.
Tip: Deze groenten kun je heerlijk gebruiken door een frisse salade of bij Aziatisch eten.