Het is weer airfriday en vandaag maken we Indische flapjes met een lekkere pindadip. Je kunt ze als voorgerecht eten of als lekkere vrijdagavond snack.
Ingrediënten voor Indische flapjes met pindadip
Benodigdheden
Bereiding
- Meng het gehakt met de geraspte gember en knoflook, gesnipperde rode ui, kurkuma, komijnzaad en peper en zout naar smaak.
- Leg de plakjes bladerdeeg op de werkbank en verdeel in 1 hoek van de plakken bladerdeeg het gemengde gehakt.
- Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en vouw de pakketjes dicht.
- Duw de randen voorzichtig aan. Leg ze 30 minuten in de koelkast.
- Bak de Indische flapjes op het rekje in circa 20 minuten op 180°C graden goudbruin in de Airfryer.
- Maak ondertussen de pindadip. Pureer de pinda’s samen met de ketjap manis, limoenrasp en -sap, water, rode peper en wat zout naar smaak. Als de dip te dik is kun je naar smaak meer ketjap, limoensap of gewoon water toevoegen. De dip moet dik maar vloeibaar zijn.
Tip: Lekker als tussendoortje of bijvoorbeeld bij een maaltijd met rijst en gewokte groenten.
Meer gerechten uit de Airfryer maken? Wij hebben verschillende lekkere recepten.
Uit het boek: Airfryer
**Samenwerkingen:**Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld