Die heerlijke Indiase keuken is zo rijk van smaak dat je deze heerlijke vegetarische wok aan de grootste vleeseter kan voorzetten! Het is met recht een smaakbom!
Ingrediënten voor Indiase bloemkoolwok met erwten en granaatappelpitten
Bereiding
- Bak het naan brood in de pan goudbruin en krokant in de oven of koekenpan.
- Snijd de bloemkool in fijne roosjes. Hussel door met de bloem, kurkuma en eetlepels zonnebloemolie.
- Hak de gedroogde chilipeper fijn.
- Verhit de wok en bak de bloemkoolroosjes met de chilipeper circa 5 minuten tot deze licht geroosterd en halfgaar is.
- Voeg de kikkererwten, erwtjes, rozijnen met de garama masala en komijnpoeder toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de santen toe aan de wok en zet het vuur uit als deze gesmolten zijn.
- Serveer direct en bestrooi met de geschaafde amandelen en de granaatappelpitten.
- Serveer de Indiase bloemkoolwok met de naan broden een flinke lepel crème frâiche.
Het recept voor de Indiase bloemkoolwok komt uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld