Indiase bloemkoolwok met erwten en granaatappelpitten

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Die heerlijke Indiase keuken is zo rijk van smaak dat je deze heerlijke vegetarische wok aan de grootste vleeseter kan voorzetten! Het is met recht een smaakbom!

image.jpeg


Ingrediënten voor Indiase bloemkoolwok met erwten en granaatappelpitten

naanbrood
bloemkool, klein
bloem
kurkuma
zonnebloemolie
gedroogde chilipeper
kikkererwten, uit blik
erwtjes, diepvries
rozijnen
garam masala
komijnpoeder
santen
amandelschaafsel
granaatappelpitten
crème fraîche

Benodigdheden

Wok
Kookpan

Bereiding

  1. Bak het naan brood in de pan goudbruin en krokant in de oven of koekenpan.
  2. Snijd de bloemkool in fijne roosjes. Hussel door met de bloem, kurkuma en eetlepels zonnebloemolie.
  3. Hak de gedroogde chilipeper fijn.
  4. Verhit de wok en bak de bloemkoolroosjes met de chilipeper circa 5 minuten tot deze licht geroosterd en halfgaar is.
  5. Voeg de kikkererwten, erwtjes, rozijnen met de garama masala en komijnpoeder toe en bak circa 2 minuten mee.
  6. Voeg de santen toe aan de wok en zet het vuur uit als deze gesmolten zijn.
  7. Serveer direct en bestrooi met de geschaafde amandelen en de granaatappelpitten.
  8. Serveer de Indiase bloemkoolwok met de naan broden een flinke lepel crème frâiche.

Het recept voor de Indiase bloemkoolwok komt uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen