Huevos rancheros met bonenspread en tomatensalsa

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Er zijn ontelbare versies van huevos rancheros te vinden in Mexico (en daar buiten), maar in het hart bestaat het gerecht uit tortilla's, eieren en een royale hoeveelheid salsa. Onder het mom van liever lui dan moe gingen we aan de haal met de salsa van La Morena  en werden we opslag verliefd op dit gerecht.
Huevos rancheros met bonenspread en tomatensalsa

Ingrediënten voor Huevos rancheros met bonenspread en tomatensalsa

tortilla wraps met maismeel
pot La Morena’s Mexican Homemade Salsa
blikje zwarte bonenspread
eieren
avocado
verse koriander

Benodigdheden

  • ovenvaste potjes van 6-8 cm diameter
  • oven met bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smeer de tortilla’s in met de bonenspread en vouw ze tot een soort kommetje in de ovenpotjes.
  3. Giet het overtollige vocht van de salsa en verdeel de helft over de tortillakommetjes.
  4. Schil de avocado, snijd de helft in mooie plakjes en prak de andere helft grof met een vork.
  5. Verdeel de geprakte avocado over de tortillakommetjes, maak dit een beetje plat en breek hierna de eitjes hierin.
  6. Bak de gevulde tortillakommetjes af in de oven tot het ei de gewenste gaarheid heeft. Dit duurt ca. 12 minuten.
  7. Als ze uit de oven komen schep je de rest van de salsa erin op het eitje en garneer je ze af met de avocadoplakjes en wat fijngesneden koriander.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen