Er zijn ontelbare versies van huevos rancheros te vinden in Mexico (en daar buiten), maar in het hart bestaat het gerecht uit tortilla's, eieren en een royale hoeveelheid salsa. Onder het mom van liever lui dan moe gingen we aan de haal met de salsa van La Morena en werden we opslag verliefd op dit gerecht.
Ingrediënten voor Huevos rancheros met bonenspread en tomatensalsa
Benodigdheden
- ovenvaste potjes van 6-8 cm diameter
- oven met bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smeer de tortilla’s in met de bonenspread en vouw ze tot een soort kommetje in de ovenpotjes.
- Giet het overtollige vocht van de salsa en verdeel de helft over de tortillakommetjes.
- Schil de avocado, snijd de helft in mooie plakjes en prak de andere helft grof met een vork.
- Verdeel de geprakte avocado over de tortillakommetjes, maak dit een beetje plat en breek hierna de eitjes hierin.
- Bak de gevulde tortillakommetjes af in de oven tot het ei de gewenste gaarheid heeft. Dit duurt ca. 12 minuten.
- Als ze uit de oven komen schep je de rest van de salsa erin op het eitje en garneer je ze af met de avocadoplakjes en wat fijngesneden koriander.