Ingrediënten voor Homemade pompoen cheesecake
Benodigdheden
Oven, keukenmachine, springvorm, mixer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180C. Pof de pompoen in zijn geheel voor 45 minuten in de oven. Verwijder daarna de zaden uit de pompoen en meng pureer in de keukenmachine.
- Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm.
- Verwarm de oven tot 220C. Klop de Philadelphia in een mixer los. Voeg daarna de pompoenpuree, suiker en bloem toe en mix tot dit gemengd is. Voeg, terwijl de mixer aan staat, de eieren toe en meng tot een glad mengsel. Stort dit op het Bastognemengsel in de springvorm. Klop de crème fraîche met een paar druppels water los en verdeel kleine ‘klodders’ van de losgeklopte crème fraîche mengsel over de bovenkant van het pompoen-Philadephia mengsel en maak door de klodders met een satéprikker of tandenstoker uit te trekken een marmer effect op de cheesecake.
- Bak voor 10 min in de oven en reduceer daarna het aantal graden naar 110 en bak voor 45 minuten. De taart moet een beetje wiebelig van de binnenkant zijn. Laat de cake minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt.