Ingrediënten voor Homemade piccalilly
Benodigdheden
Bereiding
- Snij de groentes in kleine stukjes en doe deze in een ruime schaal. Strooi het zout over de groentes en meng goed door. Laat het mengsel op een koele plaats ongeveer 24 uur staan.
- Kook intussen de potjes en dekseltjes ongeveer een kwartier in kokend water om te steriliseren. Laat potjes en deksels uitlekken op een schone theedoek.
- Spoel na 24 uur de groentes goed af en laat goed uitlekken.
- Breng de azijn samen met de suiker aan de kook. Meng intussen de droge ingrediënten en giet er een klein beetje van de azijn bij, zodat je een pasta krijgt.
- Als de azijn kookt schep je een beetje bij de pasta. Roer goed door zodat je geen klontjes krijgt. Doe het mengsel vervolgens in de pan met kokende azijn en kook een paar minuten mee. De saus wordt dikker.
- Meng de saus goed door de groentes en vul de potjes gelijkmatig.
- Sluit de potjes af en zet ze op de kop en laat afkoelen. Laat minimaal 1 maand staan voor het lekkerste resultaat.
print recept