Ingrediënten voor Homemade peren cobbler met roomijs
Benodigdheden
Ovenschaal (wij zijn verliefd op deze van Le Creuset), deegroller, rond uitsteekvormpje/kookring van ongeveer 4 diameter
Bereiding
- Meng de kristalsuiker, bakpoeder, citroenschil, zout en de bloem in een kom. Voeg de stukjes boter toe aan de kom en schud de kom tot de boter is bedekt in het bloemmengsel. Meng de boter verder met je handen door het bloemmengsel tot de grootste stukken ongeveer zo groot zijn als een doperwt.
- Giet de slagroom in drie delen in de kom. Roer bij elk deel de slagroom door het botermengsel heen tot de room in het mengsel is opgenomen, voeg dan weer het volgende deel toe en herhaal.
- Leg het deeg op een royaal met bloem bestoven oppervlak en dep het deeg in een rechthoek tot het ongegeveer een dikte heeft van 2 cm. Voeg eventueel meer bloem aan het oppervlak toe als het deeg aan het oppervlakte plakt. Snijd het deeg vervolgens in 4 gelijke stukken en plaats deze stukken bovenop elkaar. Rol de gestapelde stukken vervolgens uit met een deegroller tot 1 geheel met een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.
- Gebruik het uisteekvormpje of de kookring om rondjes uit het deeg te steken. Bestuif het vormpje met genoeg bloem zodat het deeg niet blijft plakken aan het vormpje. Rol het overgbleven deeg weer tot 1 geheel om meer rondjes uit te steken tot het deeg op is. Laat het deeg koelen in de koelkast terwijl je aan de vulling begint.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de peren en snijd vervolgens in stukjes. Meng de peren met de geraspte mandarijnenschil en het sap van 1 mandarijn, 1 TL kaneel, 1 EL suiker en 1 TL maizena.
- Vet de ovenschaal in en doe hier vervolgens het peermengsel in.
- Leg de deegrondjes over het mengsel heen, strooi hier nog wat kristalsuiker over en bak de cobbler ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer de cobbler met wat slagroom.
TIP: Heb je geen uitsteekvormpje? Gebruik een ijsschep of draai zelf bolletjes in je hand.