Ingrediënten voor Homemade gevulde speculaas
Benodigdheden
- Foodprocessor
- Oven met bakplaat en bakpapier
Bereiding
- Doe de bloem samen met het zout en de speculaaskruiden in de kom van een foodprocessor. Voeg de koude boter toe en pulseer tot een crumble. Voeg de dadelstroop toe en pulseer tot het een deegbal is, maar zo kort mogenlijk zodat het deeg nèt niet uit elkaar valt.
- Rol het deeg uit tussen 2 lagen bakpapier uit tot ongeveer 0,5 cm dik en laat voor minstens een uur in de koelkast rusten.
- Maak het amandelspijs door de amandelen, de dadels en het citroenrasp tot pulseren in een foodprocessor tot een mooi egaal spijs.
- Verwarm de oven op 170°C. Snijd uit het deeg twee rechthoeken uit van ongeveer 15 bij 20 cm en leg 1 van de 2 rechthoeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het amandelspijs gelijkmatig over het deeg en laat 1cm vrij aan de randen. Plaats de tweede plak deeg er netjes bovenop en druk de randen vanaf de zijkant aan. Bestrijk de bovenkant met 1 eidooier losklopt met 1 el water en garneer met hele amandelen.
- Bak de gevulde speculaas 25 minuten tot 30 minuten en laat afkoelen op een rooster.
print recept