Ingrediënten voor Home made; Pandan pudding
Benodigdheden
Tulbandvorm van circa 20 cm doorsnede
Bereiding
Pandan pudding
Breng het water met de agar agar en het pandanextract aan de kook. Kook al roerend circa 2 minuten door en laat afkoelen tot het lauw is. Spoel een tulbandvorm om met water. Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met de suiker stijf. Spatel het eiwitschuim door de lauwe agar agar. Schenk de massa in de puddingvorm en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Santensaus
Breng het water met de daun pandan aan de kook en kook het vocht in circa 15 minuten tot de helft in. Voeg santen en zout naar smaak toe en breng aan de kook. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerend door het vocht. Kook nog 1 minuut door.
Gula djawasiroop
Hak de gula djawa fijn en breng samen met de suiker en het water aan de kook. Roer goed door tot alle suiker is opgelost. Zeef de siroop en laat afkoelen.
Serveren
Stort de pudding en schenk voor het serveren de santensaus en de gula djawasiroop erover.