Home made; Pandan pudding

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Home made; Pandan pudding

Ingrediënten pandan pudding
water
pakje groene agar agar à 13 gram
pandanextract
eiwitten
suiker
Ingrediënten santensaus
water
daun pandan, pandanblad
blok santen
Zout
maïzena
Ingrediënten gula djawasiroop
gula djawa, palmsuiker
suiker
water

Benodigdheden

Tulbandvorm van circa 20 cm doorsnede

Bereiding

Pandan pudding

Breng het water met de agar agar en het pandanextract aan de kook. Kook al roerend circa 2 minuten door en laat afkoelen tot het lauw is. Spoel een tulbandvorm om met water. Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met de suiker stijf. Spatel het eiwitschuim door de lauwe agar agar. Schenk de massa in de puddingvorm en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Santensaus

Breng het water met de daun pandan aan de kook en kook het vocht in circa 15 minuten tot de helft in. Voeg santen en zout naar smaak toe en breng aan de kook. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerend door het vocht. Kook nog 1 minuut door.

Gula djawasiroop

Hak de gula djawa fijn en breng samen met de suiker en het water aan de kook. Roer goed door tot alle suiker is opgelost. Zeef de siroop en laat afkoelen.

Serveren

Stort de pudding en schenk voor het serveren de santensaus en de gula djawasiroop erover.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen