Ingrediënten voor de hertenburgers:
- 250 gram hertengehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
- 2 eetlepels bessenconfituur
- 2 centimeter gember, geraspt
- Rode peper, fijngehakt naar smaak toe te voegen
- 2 bruine broodjes, opengesneden
- 1 stronk witlof
- 1 eetlepel suiker
- 1 klontje boter
- 1 little gem
Extra benodigdheden:
Mengkom
Koekenpan
Kernthermometer
Bereiden:
- Meng het gehakt met de gesnipperde ui en peper en zout. Vorm 2 burgers.
- Bak de burgers in een koekenpan met een scheutje olie rondom bruin. Daarna verder garen in de oven op 120°C, liefst met een kernthermometer tot 46°C. Daarna de burger even laten rusten.
- Meng ondertussen de bessenconfituur met de gember en een beetje rode peper naar smaak.
- Bak de broodjes aan de opengesneden kant in de koekenpan.
- Snijd de witlof stronk aan mooie dunne reepjes. Deze in de koekenpan bakken met suiker en een klontje boter tot dit goudbruin is.
- Beleg de broodjes met little gem, gekarameliseerde witlof, burger en bessencompote.
Tip: om altijd een perfecte garing te hebben, kun je een kernthermometer gebruiken.
Deze heerlijke hertenburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld