Hertenburger met gekarameliseerde witlof en pittige bessencompote

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

hertenburger met witlof

Ingrediënten voor de hertenburgers:

  • 250 gram hertengehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels bessenconfituur
  • 2 centimeter gember, geraspt
  • Rode peper, fijngehakt naar smaak toe te voegen
  • 2 bruine broodjes, opengesneden
  • 1 stronk witlof
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 klontje boter
  • 1 little gem

 

Extra benodigdheden:
Mengkom
Koekenpan
Kernthermometer

 

Bereiden:

  1. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en peper en zout. Vorm 2 burgers.
  2. Bak de burgers in een koekenpan met een scheutje olie rondom bruin. Daarna verder garen in de oven op 120°C, liefst met een kernthermometer tot 46°C.  Daarna de burger even laten rusten.
  3. Meng ondertussen de bessenconfituur met de gember en een beetje rode peper naar smaak.
  4. Bak de broodjes aan de opengesneden kant in de koekenpan.
  5. Snijd de witlof stronk aan mooie dunne reepjes. Deze in de koekenpan bakken met suiker en een klontje boter tot dit goudbruin is.
  6. Beleg de broodjes met little gem, gekarameliseerde witlof, burger en bessencompote. 

 

Tip: om altijd een perfecte garing te hebben, kun je een kernthermometer gebruiken.

 

Deze heerlijke hertenburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen