Ingrediënten:
Voor de witte bonen mash:
- 200 gram cannellinibonen, gekookt
- 2 eetlepels olijfolie
- Halve eetlepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Halve eetlepel knoflookpoeder
- Sap van een halve citroen
- Zout en peper
Voor de wortels:
- 9 bospeentjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Halve eetlepel komijnpoeder
Garnering:
- Chiliflakes
- Koriander
- 2 sneetjes toast
Bereiden:
- Pureer voor de witte bonen mash de specerijen, het citroensap en zout en peper in een blender. Blend tot het een gladde consistentie heeft. Voeg hierna de olijfolie toe en blend tot deze volledig is opgenomen.
- Kook de wortels in ruim water met een snufje zout gedurende 15 minuten.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Giet de wortels af en leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en gemalen komijn. Rooster gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Besmeer je sneetjes toast rijkelijk met de witte bonen mash. Leg hier 3 geroosterde wortels bovenop. Garneer met chiliflakes en verse koriander.