
Ingrediënten voor (hartige) taart als avondeten!
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Springvorm of quichevorm
- Oven
- Bakpan
- Bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de zalm in reepjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de prei in ringen.
- Pel en snipper de rode ui grof.
- Bak in een pan de rode ui en de prei kort aan tot deze zacht begint te worden, voeg daarna de zalm en de tomaatjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Meng de kookroom en de eieren met een staafmixer tot een glad mengsel en breng deze op smaak met peper en zout (je zou hier nog kruiden of specerijen naar wens aan kunnen toevoegen.)
- Smeer de bakvorm in met olijfolie en bebloem de vorm goed, je kunt hem ook bekleden met een bakpapiertje, maar dit geeft meestal een iets minder krokant resultaat.
- Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg, verdeel hierover het groenten- en zalmmengsel en giet hierover het ei-roommengsel.
- Rasp hierover de pecorino kaas en plaatst het geheel 30-35 minuten in de oven tot de taart gaar is en de kaas mooi goudbruin is.
Op zoek naar meer gemakkelijke recepten, klik hier.
Dit recept is afkomtig van Boerschappen.