(hartige) taart als avondeten!

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor (hartige) taart als avondeten!

zalm
cherrytomaatjes
prei
rode ui
Hartige taartdeeg (4 kleine Koopmans of1 grote Tante Fanny)
light kookroom
eieren
pecorino kaas
bloem voor de bakvorm, of bakpapier

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de zalm in reepjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de prei in ringen.
  3. Pel en snipper de rode ui grof.
  4. Bak in een pan de rode ui en de prei kort aan tot deze zacht begint te worden, voeg daarna de zalm en de tomaatjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  5. Meng de kookroom en de eieren met een staafmixer tot een glad mengsel en breng deze op smaak met peper en zout (je zou hier nog kruiden of specerijen naar wens aan kunnen toevoegen.)
  6. Smeer de bakvorm in met olijfolie en bebloem de vorm goed, je kunt hem ook bekleden met een bakpapiertje, maar dit geeft meestal een iets minder krokant resultaat.
  7. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg, verdeel hierover het groenten- en zalmmengsel en giet hierover het ei-roommengsel.
  8. Rasp hierover de pecorino kaas en plaatst het geheel 30-35 minuten in de oven tot de taart gaar is en de kaas mooi goudbruin is.

Op zoek naar meer gemakkelijke recepten, klik hier.

Dit recept is afkomtig van Boerschappen.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen