Ingrediënten voor Hartige donuts met kip en cheddar in bbq dip
Benodigdheden
Kookpan, grote kom, zeef, mixer met garde
Bereiding
- Kook de kip gaar en trek deze met 2 vorken uit elkaar zodat je pulled chicken krijgt. Meng de kip met de aardappelpuree, bosui, bieslook, paprika, cheddar, zout en peper in een kom.
- Meng de kip en de aardappelpuree samen met de lente ui, bieslook, paprikapoeder, cheddar, een ei, zout en peper in een grote kom. Maak balletjes van het mengsel en druk ze voorzichtig een beetje plat. Maak in het midden een klein gaatje, zodat het een donut wordt. Laat even aanvriezen in de vriezer tot het beslag klaar is.
- Verhit de zonnebloemolie tot 180 C in een pan. Zeef de bloem met een snuf zout boven een kom. Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Roer als laatste een ei door het beslag. Haal de donuts voorzichtig door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak ze in delen voor ca. 4 min goudbruin.
- Dip ze voor de helft in de bbq saus en besprenkel met de fijngestampte Bugel chips.