Ingrediënten voor 3 manieren om je croissant hartig te beleggen
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Bakpan
- Staafmixer
Bereiding
Croissant met omelet:
- Bak de croissantjes indien nodig nog kort krokant.
- Staafmixer het ei met de melk, de helft van de geitenkaas, wat peper en zout en bak hiervan in een scheutje olijfolie op middelmatig vuur een goudbruine omelet.
- Serveer de omelet met wat rucola en de rest van de geitenkaas op de croissant.
Croissant met gerookte zalm:
- Bak de croissantjes indien nodig nog kort krokant.
- Snijd de radijsjes met een schaaf in plakjes.
- Smeer de croissants in met de roomkaas.
- Beleg daarna met de rucola, de zalm en de radijsplakjes.
Croissant met pastrami:
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Verwarm in een pannetje de suiker, de azijn en de suiker tot de suiker is opgelost en laat het geheel minimaal 1 uurtje marineren.
- Bak de croissantjes indien nodig nog kort krokant.
- Smeer de croissantjes in met de humus
- Beleg het croissantje met de pastrami en de gemarineerde rode ui.
print recept