Ingrediënten voor Hartige baklava met zoete aardappel en muhammara
Benodigdheden
Bakkwastje, ovenschaal (26x20)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt met de muhamara en vet de ovenschaal in.
- Beleg de bodem van de ovenschaal met een laagje loempiavel. Smeer, met een kwastje, de bovenkant van het loempiavel in met de gesmolten boter. Herhaal dit tot je drie laagjes vellen hebt gelegd. Verdeel hierover 1/3 van de aardappel puree.
- Herhaal stap 2 nog 2x.
- Verdeel over de laatste laag zoete aardappelpuree het gehakt en sluit 'm af met 5 loempiavellen.
- Bak in de oven voor 20-25 min. Meng de honing met water en kaneel door dit samen te verwarmen.
- Hak de pistachenoten grof. Garneer de baklava met pistachenoten en honing en bak nog eens 4 minuten af in de oven.