Ingrediënten
- 1 grote winterpeen
- 1 prei
- 3 witte uien
- 1/2 bloemkool
- 1 zakje soepkruidenmix
- 5 blaadjes laurier
- 200 gr gehakt
- 1 ei
- peper en zout
- paneermeel
Keukengerei: soeppan, zeef, pannetje.
Bereiding
- Schil de wortel en snijd deze in blokjes. Snijd de prei in ringen en was grondig. Pel de ui, halveer en snijd deze in halve ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Breng de groenten met 2 liter water, de laurier en de soepkruidenmix aan de kook. Kook 45 minuten met de deksel op de pan zachtjes gaar.
- Meng het gehakt met peper, zout, de helft van het ei en 2 eetlepels paneermeel. Kneed hiervan kleine soepballetjes.
- Kook de soepballetjes in een pannetje met water circa 5 minuten.
- Spoel de gehaktballetjes in een zeef af en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep indien nodig op smaak met zout en peper.