Ingrediënten
- Courgette
- Wortel
- 1 paprika
- Marjolein
- 100 gram boter
- 5 eieren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- peper en zout
Kookgerei: steelpannetje, handmixer, cakevorm met bakpapier.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Halveer de courgette. Je gebruikt voor dit recept een helft. Rasp de courgette. Schil en rasp de wortel. Snijd de paprika in blokjes. Pluk de blaadjes van 10 takjes majolein en hak fijn.
- Smelt de boter op laag vuur in een klein steelpannetje.
- Klop 5 eieren in een kom gedurende 1 minuut luchtig. Voeg de gesmolten boter en 125 milliliter water toe en klop tot het goed gemengd is.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel zout toe en klop nog 1 minuut tot een elastisch beslag. Spatel de groenten en kruiden door het beslag.
- Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Spatel het beslag in de bakvorm. Bak in circa 1 uur gaar.
- Laat de cake afkoelen voor je hem snijdt.
Tip: van dit beslag kun je ook muffins bakken. Bak ze dan circa 20 minuten. Ideaal om mee te nemen!
Meer bak-recepten? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.