Hi-ha-healthy! Groene shakshuka

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Een gezond recept boordevol groenten!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Groene shakshuka

Ingrediënten voor Hi-ha-healthy! Groene shakshuka

groentebouillon
broccoli
courgette
sperziebonen
tuinbonen
doperwten uit pot of diepvries
aspergetips
eieren
ui
knoflook
Griekse yoghurt
Optioneel: feta

Benodigdheden

Bereiding

  1. Breng 250 ml bouillon in een braadpan of hapjespan aan de kook.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, maak de sperziebonen schoon en voeg deze toe aan de groentebouillon. Laat dit koken totdat al het water is verdampt.
  3. Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper 1 teentje knoflook en de ui fijn.
  4. Wanneer het water is verdampt voeg je een scheutje olie, de ui, de knoflook en de courgette toe aan de broccoli. Bak dit zo'n 3 minuten mee.
  5. Voeg daarna de asperges, doperwten en de tuinbonen toe en schep dit nog even goed door.
  6. Maak nu 4 kuiltjes in de groenten en breek boven elk kuiltje een ei. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Zet een deksel op de pan en laat de pan nog zo'n 15 minuten op laag vuur staan, totdat de eieren gaar zijn.
  8. Snijd ondertussen de rest van de knoflook erg fijn, roer door de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal de pan van het vuur, maak af met de Griekse yoghurt en eventueel verkruimelde feta.

Tip! Wil je een wat 'vullendere' maaltijd? Serveer er dan wat naanbrood bij.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen