"Ik ben gek op deze combinatie van knapperige, gebarbecuede radijsjes, gegrilde asperges, zachte burrata en krokante zeezout- vlokken. Voeg er een eenvoudige citroen-basilicumdressing aan toe, en je hebt een verslavend lekker gerecht dat je met zijn allen kunt delen". - Rukmini
Ingrediënten voor Groene asperges, radijsjes en burrata met basilicum en citroen
Benodigdheden
Kom, barbecue (of grillpan), platte schaal
Bereiding
- Doe de asperges in een grote kom met de gehalveerde radijsjes, olijfolie en de zeezout- vlokken en schep goed om.
- Leg de schijfjes radijs in koud water, zodat ze knapperig worden. Roer in een andere kom de extra vergine olijfolie, het citroensap, de zeezoutvlokken en zwarte peper voor de dressing door elkaar. Proef en voeg eventueel extra zout toe.
- Gril de asperges en gehalveerde radijsjes op een goed hete barbecue 6-8 minuten en keer ze af en toe om, tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Leg de gegrilde groenten op een platte schaal, bestrooi met de plakjes radijs en besprenkel met het grootste deel van de citroendressing. Leg dan de burrata in het midden en schenk de rest van de dressing over de kaas. Bestrooi alles met de basilicumblaadjes en dien heet op, of op kamertemperatuur.
TIP! Gebruik de grootste radijsjes voor het halveren en de kleinere voor de schijfjes. Zo voorkom je dat de gehalveerde radijsjes door het rooster van de barbecue vallen.
Deze salade en nog vele andere, zomerse recepten vind je in De Groene barbecue van Becht.