Ingrediënten voor Groene asperges met serranoham en gepocheerd ei
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Natuurazijn
- Oven met bakplaat en bakpapier
- Brede kookpan
- Garde
- Schuimspaan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Schil eventueel nog aan de onderzijde de taaiere stukken.
- Meng de asperges met een scheut olijfolie, peper en zout en rol ze per 4 asperges in een plakje serranoham. Leg de asperge rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de asperges gaar in de oven voor ca. 15 minuten tot de ham krokant is en de asperges licht verkleurd.
- Breek ieder ei in een apart koffiekopje. Zorg dat de dooier heel blijft.
- Breng in een brede kookpan een laag water van minimaal 8 cm aan de kook en voeg een royale scheut azijn toe. Draai het vuur laag zodat het water net niet meer kookt.
- Maak in de kookpan met een garde een draaikolk. Deze draaikolk zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. Laat het eerste ei voorzicht in de draaikolk in het water glijden. Na 2-3 minuten kun je het ei met een schuimspaan uit het water halen. Doe hetzelfde met de andere eieren. Je kunt eventueel alle eieren in één keer maken, deze laat je dan stuk voor stuk in het water glijden.
- Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas.
- Serveer de gepocheerde eieren op de groene asperges en bestrooi ruim met geschaafde Parmezaanse kaas, peper en zout.
Tip: serveer de asperges met vers gemaakte knoflookcrostini’s.