Griekse Moussaka met kalfsvlees

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
De Griekse keuken in huis halen met deze rijkgevulde moussaka
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Griekse Moussaka met kalfsvlees

aubergine
tros tomaten
kruimige aardappelen
kalfsgehakt
gyroskruiden (alternatief: gehaktkruiden)
melk
Geraspte jonge kaas
rode ui

Benodigdheden

  • Peper en zeezout
  • Olijfolie
  • Klontje boter
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Pel en snipper de rode ui. Snijd de aubergine in zo dun mogelijke plakken en strooi er een snufje zout op. Wacht 10 minuten en dep de aubergines dan droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Schil en kook de aardappels in een kookpan met ruim water voor 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Verhit in een bak- of wokpan een scheut olijfolie en fruit de ui kort aan. Voeg het gehakt toe en rul het goed aan. Voeg de tomaat en de rest van de kruidenmix toe en laat het geheel voor 5 minuten sudderen.
  5. Bak de plakken aubergine aan in een koekenpan.
  6. Stamp de gekookte aardappelen met ca. 1/3 van de kruidenmix, boter en melk tot een luchtige puree.
  7. Bouw de moussaka door plakjes aubergine op in laagjes met daartussen de gehaktsaus. Eindig met de aardappelpuree en rasp de kaas erover.
  8. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Tip! Als je alle ingrediënten heet in de ovenschaal legt, dan is 15 minuten in de oven genoeg om extra warm te worden en de kaas te laten smelten. Je kunt deze ovenschotel ook goed voorbereiden en later afbakken, houdt dan een baktijd van minimaal 30 minuten aan.

Dit gerecht is afkomstig van Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.