Ingrediënten voor Griekse Moussaka met kalfsvlees
Benodigdheden
- Peper en zeezout
- Olijfolie
- Klontje boter
- Oven
- Ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Pel en snipper de rode ui. Snijd de aubergine in zo dun mogelijke plakken en strooi er een snufje zout op. Wacht 10 minuten en dep de aubergines dan droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes.
- Schil en kook de aardappels in een kookpan met ruim water voor 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
- Verhit in een bak- of wokpan een scheut olijfolie en fruit de ui kort aan. Voeg het gehakt toe en rul het goed aan. Voeg de tomaat en de rest van de kruidenmix toe en laat het geheel voor 5 minuten sudderen.
- Bak de plakken aubergine aan in een koekenpan.
- Stamp de gekookte aardappelen met ca. 1/3 van de kruidenmix, boter en melk tot een luchtige puree.
- Bouw de moussaka door plakjes aubergine op in laagjes met daartussen de gehaktsaus. Eindig met de aardappelpuree en rasp de kaas erover.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
Tip! Als je alle ingrediënten heet in de ovenschaal legt, dan is 15 minuten in de oven genoeg om extra warm te worden en de kaas te laten smelten. Je kunt deze ovenschotel ook goed voorbereiden en later afbakken, houdt dan een baktijd van minimaal 30 minuten aan.
Dit gerecht is afkomstig van Boerschappen