Gratin dauphinois

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Rijk en glorieus, maar hoeft je verrassend weinig schuldgevoel doen voelen. Dit is een vetarme versie van Frankrijk haar favoriete manier om de aardappel te verwerken. Een gerecht zonder kilo's kaas en boter en liters room; lijkt onmogelijk maar niets is minder waar. Welcome to guilt-free gratin dauphinois!

Ingrediënten voor Gratin dauphinois

volle melk
runderbouillon
knoflook, fijngehakt
peper
nootmuskaat
laurierblaadjes
vastkokende aardappelen, geschild en in schijfjes van 3mm
cheddarkaas, geraspt

Benodigdheden

Ovenschaal (wij zijn verliefd op deze van Le Creuset), oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voeg de melk, runderbouillon, knoflook, peper, nootmuskaat en laurierblaadjes toe aan een ruime pan en roer door. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat in circa 20 minuten gaar koken op middelhoog vuur.
  3. Giet het aardappelmengsel in een ovenschaal, verwijder de laurierblaadjes en bestrooi met de cheddarkaas. Bak 15 minuten op 180 graden en verhoog dan de temperatuur naar 230 graden en bak nog 10 minuten, totdat de aardappels een mooi goudbruine korst hebben.

Tip! Heerlijk met een stukje gegrild of gebraden vlees

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen