Rijk en glorieus, maar hoeft je verrassend weinig schuldgevoel doen voelen. Dit is een vetarme versie van Frankrijk haar favoriete manier om de aardappel te verwerken. Een gerecht zonder kilo's kaas en boter en liters room; lijkt onmogelijk maar niets is minder waar. Welcome to guilt-free gratin dauphinois!
Ingrediënten voor Gratin dauphinois
Benodigdheden
Ovenschaal (wij zijn verliefd op deze van Le Creuset), oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg de melk, runderbouillon, knoflook, peper, nootmuskaat en laurierblaadjes toe aan een ruime pan en roer door. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat in circa 20 minuten gaar koken op middelhoog vuur.
- Giet het aardappelmengsel in een ovenschaal, verwijder de laurierblaadjes en bestrooi met de cheddarkaas. Bak 15 minuten op 180 graden en verhoog dan de temperatuur naar 230 graden en bak nog 10 minuten, totdat de aardappels een mooi goudbruine korst hebben.
Tip! Heerlijk met een stukje gegrild of gebraden vlees