Ingrediënten voor Gnocchi met raapstelenpesto, sperziebonen en steak
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- 100 ml olijfolie
- Staafmixer met beker
- Kookpan
- Bakpan
Bereiding
- Was de raapstelen en pluk een paar mooie blaadjes van de raapstelen voor de garnering.
- Snijd de rest van de raapstelen klein en staafmixer dit samen met de olijfolie, walnoten, knoflook en de geraspte Parmezaanse kaas tot een ruwe pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
- Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook de 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
- Snijd de tomaten in partjes. Kook de gnocchi volgens de verpakking.
- Peper en zout de steak en bak deze 3 tot 4 minuten aan beide kanten in de olie of boter.
- Giet de gnocchi af en meng deze met de raapsteelpesto, de sperziebonen en de tomaatjes en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de steak in dunne plakjes, serveer over de gnocchi en garneer af met de blaadjes raapstelen.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen.