Ghul Ghula: oliebollen met banaan

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Ghul Ghula: oliebollen met banaan

rijpe bananen
lichtbruine basterd suiker (of palmsuiker/ kokos suiker)
rozijnen geweld
zelfrijzend bakmeel
venkelzaad poeder of kaneel
optioneel: kardamom poeder
zout
water
olie om in te frituren

Benodigdheden

Bereiding

  1. Pof de banananen in de schil 20 minuten in de oven op 150 graden, of langer totdat ze zacht zijn (afhankelijk van hoe rijp ze zijn), laat afkoelen.
  2. Meng de bananen (260 gram) met de suiker, het venkelzaad poeder en de kardamon poeder en het zout tot een gladde massa. Voeg daarna het water en het meel toe en meng tot een glad beslag, als het beslag te deeg achtig is enkele eetlepels water toevoegen. (Het moet iets dikker zijn dan cake beslag. Meng vervolgens de gewelde rozijnen door het beslag.
  3. Schep kleine balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede met een kleine ijsknijper of 2 eetlepels. (Tip: maak de lepel vet door het in de olie te dopen voordat je het beslag schep. Frituur de gulgula ongeveer 8 minuten op 160 graden, in een wok, steelpan of frituur, bak er niet te veel tegelijkertijd, anders koelt de olie te veel af, ze moeten een beetje vrij kunnen drijven in de olie. Keer de balletjes halverwege de baktijd een keer om met een tang of vorkje, zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.
  4. Laat uitlekken op een rooster of keukenpapier.

Optioneel:

Bak de Gulgula in de oven:

  1. Plaats in een muffin tray met een laagje olie in elk gat in de oven op 190 graden. Haal de hete tray voorzichtig uit de oven en schep een balletje beslag in elk gaatje. Bak gedurende 10 minuten en keer ze na 10 min om. Laat afkoelen op een rooster.

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen