Na een avond stappen in de stad nog even langs de dönerzaak op de hoek, voor zo'n gruwelijk lekkere kapsalon. Een Guilty pleasure van vele, inclusief ikzelf. Ik kan me er echt de hele week op verheugen om vervolgens de ochtend daarna wakker te worden met lichtelijke spijt (en een kater), want in zo'n bak met friet, shoarma, kaas en al het andere wat je in een snackbar vindt, zitten meer dan 1000 kcal. En dat loop je er niet (op zo'n brakke dag zeker niet) zomaar af.
Om de pret van de kapsalon niet te bederven kwam HMC Elise met een gezonde, maar net zo'n lekkere variant aan bij ons in Rotterdam, waar de kapsalon oorspronkelijk vandaan komt. Het verhaal gaat namelijk rond dat een kapper in Rotterdam regelmatig bij een shoarmazaak friet bestelden met alles erop en d'r aan. De eigenaar van die toko heeft toen bedacht om daar een gerecht van te maken: De kapsalon. Eigenlijk echt Hollandse kost dus!
Deze kleurrijke kapsalon maak je misschien niet zo snel na een avondje doorzakken in de kroeg, maar wel als diner voor op bijvoorbeeld een doordeweekse dinsdag of woensdag! Alleen maar beter als je het mij vraagt.
Ingrediënten voor Gezonde kapsalon met zoete aardappel, knoflookgamba's en mangosalsa
Benodigdheden
koekenpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak de zoete aardappels schoon (schil ze niet!). Snijd in de vorm van frietjes. Mix met olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, zeezout en peper en leg op de bakplaat. Bak in 20 minuten krokant.
- Ondertussen maak je de mangosalsa door de komkommer en mango in kleine blokjes te snijden. Snipper ook de ui en hak de rode peper en peterselie fijn. Meng met wat limoensap en een snuf peper en zout tot een salsa.
- Hak de knoflook fijn en verhit wat olijfolie in een pan. Bak hierin de gamba’s samen met de knoflook en wat zeezout.
- Maak de kapsalon door de frietjes te verdelen over de borden. Hierop schep je de veldsla en mangosalsa samen met de knoflookgarnalen. Top af met srirachamayo en eetbare bloemen. Garneer met extra peterselie.