Gevulde zalm met courgetti van to the moen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Naarmate het steeds kouder wordt verlang ik meer naar verwarmende gerechten. Soep is m’n favoriet! Je doet alle groenten die je nog in huis hebt in een pan, even koken met wat bouillon erbij, staafmixer erdoor en voilà soep de soep is klaar. Wat ook ideaal is met restjes groenten is een oven gerecht. 

Voor dit gerecht had ik wat spinazie over. Vaak maak ik dan spinazieroomsaus met zalm en pasta. Nu ik heb hier een draai aangeven en heb ik de zalm gevuld met spinazie en zongedroogde tomaten. Geserveerd met (courgette) spaghetti is het een makkelijke maaltijd, die je binnen 30 minuten op tafel zet. Ideaal voor doordeweekse avonden.

Eet smakelijk!

cougetti met zalm 

Ingrediënten voor de gevulde zalm met courgetti:

  • 4 zalmfilets met huid 
  • 3 courgettes
  • 200 gram blad spinazie, gesneden
  • 150 gram zongedroogde tomaat, gesneden
  • 1 sjalotje, gesneden
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 110 gram roomkaas
  • Zout en peper 

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  3. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie.
  4. Voeg het sjalotje en de knoflook toe en fruit aan.
  5. Voeg zongedroogde tomaat toe en bak kort mee.
  6. Voeg spinazie toe en bak mee tot deze slinkt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Haal van het vuur en meng de roomkaas door de spinazie. 
  9. Dep de zalmfilets droog en breng op smaak met zout peper en olijfolie. 
  10. Plaats op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.
  11. Snijd de zalmfilets in over de lengte (let op niet helemaal doorsnijden).
  12. Vul de zalm met de spinazie vulling.
  13. Bak de zalm 18-20 minuten in de oven.
  14. Snijd de courgettes met een spiraalsnijder tot courgetti. Je kunt de courgetti rauw eten. Je kunt ze ook twee minuten verwarmen in een koekenpan met een scheut olijfolie, of twee minuutjes koken in ruim water met zout. 

Tip: Heb je geen spiraalsnijder? Maak dan plakken met een dunschiller of kaasschaaf, en snijd hier slierten van. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen