Dit recept voor gevulde wraps komt uit het boek Be More Vegan van Niki Webster. Niki: "Je hoeft niet meteen helemaal vegan te worden! Maar als je het overweegt, kun je wel wat hulp en lekkere gerechten uit dit boek gebruiken, zoals dit recept voor gevulde wraps met geroosterde groenten, hummus en tzatziki. Perfect voor een lunch to go: deze veelzijdige wraps vul je met alles wat jij lekker vindt."
Ingrediënten voor Gevulde wraps met geroosterde groenten, hummus & tzatziki
Benodigdheden
- Oven met bakplaat
- Zeef
Bereiding
Geroosterde groenten
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de groenten grof en verdeel ze over een grote bakplaat. Besprenkel alles met de olijfolie en strooi het zout erover.
- Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar en zacht zijn. Zet apart.
Tzatziki
- Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit en doe de komkommerrasp dan in een grote kom.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Maak af met een scheutje olijfolie.
- Bestrijk de tortilla’s met hummus of een dip naar keuze. Voeg de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes toe. Schep er flink wat tzatziki op en strooi de zonnebloem- of pompoenpitten erover. Rol alles stevig op.
Koop hét boek voor beginnende (jonge) vegans: Be More Vegan hier