Benodigdheden
Stoommandje
Zeef
Keukenpapier
Bereiding
Zoetzure rode ui
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Meng de appelazijn, het zout en de suiker en voeg de uienringen hieraan toe.
- Laat circa 20 minuten in de koelkast marineren.
- Haal na 20 minuten uit de koelkast en laat de uienringen uitlekken boven een zeef.
Gestoomde broodjes
- Vet de bodem van de stoommand in met olie. Breng een laagje water in de wok aan de kook en plaats de stoommand erboven op. Zorg dat de mand niet direct het water raakt.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, het zout en de melk tot een deegbal.
- Bestuif het werkblad met een beetje bloem en kneed de deegbal circa 5 minuten tot een soepel deeg.
- Vorm 4 kleinere deegballetjes en rol elk balletje uit tot een ovale vorm van circa 20 bij 10 centimeter.
- Vouw de broodjes dubbel en plaats deze in de stoommand. Stoom in circa 12 minuten gaar. Je kunt dit testen door een satéprikker in het broodje te steken. Als de prikker er droog uit komt, is het broodje gaar.
Krokante kip
- Meng de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en een snufje zout en peper.
- Snijd de kippendijfilet in reepjes van circa ½ centimeter.
- Klop in een kom het ei kort door.
- Haal de kipreepjes door het eimengsel en vervolgens door het bloemmengsel. Herhaal deze stap nogmaals.
- Verhit een flinke scheut olie in de wok en bak de kipreepjes in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Controleer of de kip gaar is van binnen en laat uitlekken op keukenpapier.
- Vul een gestoomd broodje met de krokante kip, de zoetzure rode uien en de hoisinsaus.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes