Een heerlijk recept voor geroosterde paprikasoep met een Italiaans tintje. Uiteraard kan de soep ook zonder de gnochetti geserveerd worden als voorgerecht of lunchgerecht.
Ingrediënten voor Geroosterde Paprikasoep met Gnochetti
Benodigdheden
Bereiding
- Snijd de paprika's en uien in grove stukken. Rooster de rode paprika’s en de uien in een voorverwarmde oven op 220°C graden. De ui mag eerder uit de oven als deze zacht en iets verkleurd is. De paprika mag uit de oven als deze rondom geblakerd is. Leg de warme geblakerde paprika’s in een bak en dek ze af met aluminiumfolie. Als de paprika’s zijn afgekoeld kan het vel eraf gepeld worden en de zaadlijsten worden verwijderd.
- Snijd de bleekselderij, knoflook, rozemarijn en tijm fijn. Fruit de bleekselderij, geroosterde ui, knoflook, rozemarijn/tijm en paprikapoeder in een scheutje olijfolie en voeg vervolgens de gepelde paprika’s en tomatenpuree toe. Laat deze kort mee fruiten.
- Voeg de bouillon en de room toe en laat het geheel een half uur zachtjes koken. Pureer na het half uur de soep met een staafmixer en haal de soep indien nodig door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de gnocchetti volgens de instructie op de verpakking.
- Hak de peterselie fijn. Serveer de paprikasoep met de gnocchetti en gehakte bladpeterselie.
Het recept voor de paprikasoep komt uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld