Ingrediënten voor Gerookte zalm met witte en groene asperges
Benodigdheden
- Rooster voor in de wok
- Aluminiumfolie
- 2 eetlepels rookchips
Bereiding
Dragonboter
- Pel en hak de knoflook.
- Pluk en hak de dragon, meng de dragon met de knoflook, het zout en de versgemalen peper door de zachte boter.
- Rol de boter op in plasticfolie en laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
Gerookte zalmwok
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de Rozeval aardappels in plakken van circa 1 centimeter en kook ze beetgaar. Hou ze warm in de pan met een klontje dragonboter.
- Snijd de plakken zalm in stukken van circa ½ centimeter.
- Leg een stuk aluminiumfolie in de wok. Schep de rookchips erin.
- Leg het rooster in de wok en leg daarop de plakken zalm en dek de wok af met een deksel, pan of metalen mengkom.
- Verhit de wok op hoog vuur tot de rookchips gaan roken. Rook eerst 2 minuten op hoog vuur, zet het vuur daarna op de kleinste vlam of waakvlam en rook 7 minuten. Zet het vuur dan uit. Haal het rooster uit de wok en veeg de wok schoon.
- Schil de asperges, snijd de harde onderkanten eraf en snijd de asperges vervolgens in schuine stukken.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok, wok de asperges in circa 2 minuten. Zodat ze lekker krokant blijven.
- Serveer de asperges met de Rozeval aardappels, Hollandse garnalen, wok gerookte zalm en een plakje dragon boter. Garneer met wat takjes dragon.
Wil je meer lekkere asperge recepten lezen? Klik dan hier.
Deze heerlijk gerookte zalm komt uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld