Gerookte zalm met kappertjes, crème fraîche en groene kruiden, klinkt goed toch? Dit gerecht komt uit de airfryer, is makkelijk te bereiden en verrukkelijk!
Ingrediënten voor Gerookte zalm met kappertjes, crème fraîche en groene kruiden
Benodigdheden
- Olijfolie
- Keukenmachine of staafmixer
- Aluminiumfolie
- Rookmot
Bereiding
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de dille, peterselie, dragon, suiker, zout en citroenrasp en -sap. Schep deze marinade in een kleine schaal waar ook de zalm net in past. Leg de zalm met de roze kant in de marinade, dek de schaal goed af en zet er een klein beetje gewicht op. Plaats dit zo een nacht in de koelkast.
- Besprenkel 2 sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster deze in circa 4 minuten op 180°C graden bruin en krokant in de airfryer. Snijd de toast door de helft.
- Zet de airfryer in de tuin. Maak een gesloten pakketje van aluminiumfolie, gevuld met de rookmot. Maak twee kleine gaten in het pakketje. Leg het pakketje in de bak van de airfryer met daaroverheen het airfryerrekje. Belangrijk om te weten, de rookmot kan niet los in de bak, want dan vliegt het door de hele airfryer heen, en dat kan gevaarlijk zijn.
- Leg het rookmotpakketje zo’n 30 minuten in de airfryer op 200°C graden. Als er rook uit de airfryer komt, moet je zeer snel de moten zalm op het airfryerrekje leggen, met de huid naar beneden. Doe de bak meteen weer dicht en zet na 1 minuut de Airfryer helemaal uit. Na 6 tot 10 minuten is de zalm klaar, afhankelijk van hoe gaar je deze wilt eten.
- Serveer de gerookte zalm met de toast, crème fraîche, kappertjes en rucola.
Klik hier voor meer lekkere recepten met zalm, een van de favoriete vissen van onze Home Made Chefs.
Uit het boek: Airfryer
**Samenwerkingen:**Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld