Gepofte zoete aardappel met crème fraîche

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Het perfecte bijgerecht: gepofte zoete aardappel uit de oven
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een gepofte zoete aardappel uit de oven: het perfecte bijgerecht. Gezond en ook nog eens koolhydraatarm. Om het wat spannender te maken combineerden wij 'm met crème fraîche, geroosterde hazelnoten, koriander en voor de spice lovers: rode peper. Het zure van de crème fraîche trekt het pittige van de peper helemaal op. Zeker het proberen waard.

Ingrediënten voor Gepofte zoete aardappel met crème fraîche

zoete aardappel
crème fraîche
koriander
hazelnoten
geschaafde amandelen
Rode peper naar wens

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie en een snufje zout en peper. Wikkel alle helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie.
  3. Bak de zoete aardappel in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar tot ze zacht zijn.
  4. Crush of snijd de hazelnoten in grove stukken en rooster ze op middelhoog vuur in ongeveer 5 tot 10 minuten, tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Blijf de hazelnoten in beweging houden, zodat ze niet aanbranden.
  5. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadjes van de rode peper als je het iets minder pittig wil maken.
  6. Schep een lepel van de crème fraîche op een halve zoete aardappel en garneer af met de hazelnoten, rode peper en koriander.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen