Een gepofte zoete aardappel uit de oven: het perfecte bijgerecht. Gezond en ook nog eens koolhydraatarm. Om het wat spannender te maken combineerden wij 'm met crème fraîche, geroosterde hazelnoten, koriander en voor de spice lovers: rode peper. Het zure van de crème fraîche trekt het pittige van de peper helemaal op. Zeker het proberen waard.
Ingrediënten voor Gepofte zoete aardappel met crème fraîche
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie en een snufje zout en peper. Wikkel alle helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie.
- Bak de zoete aardappel in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar tot ze zacht zijn.
- Crush of snijd de hazelnoten in grove stukken en rooster ze op middelhoog vuur in ongeveer 5 tot 10 minuten, tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Blijf de hazelnoten in beweging houden, zodat ze niet aanbranden.
- Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadjes van de rode peper als je het iets minder pittig wil maken.
- Schep een lepel van de crème fraîche op een halve zoete aardappel en garneer af met de hazelnoten, rode peper en koriander.