
Ingrediënten voor Gepofte appel met andijvie en truffel-aardappelstamppot
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Kookpan
- Hapjespan
- Appelboor of parisienneboor
Bereiding
- Verwarm een oven voor op 180C°.
- Snijd de andijvie in grove stukken en was deze zorgvuldig. Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.
- Rasp de mosterdkaas alvast voor door de stamppot.
- Halveer de appel en verwijder met een appelboor, parisienneboor of mesje het klokhuis uit de appel. Smeer de appel in met roomboter, peper en zout en de truffel tapenade. Geen truffel tapenade in huis of houd je niet van truffel, dan kun je ook alleen peper en zout gebruiken.
- Snijd de truffelaardappel in grove stukken en kook deze gaar in 15 minuten. Voeg de margarine toe en stamp deze tot een grove stamppot.
- Roerbak ondertussen in een grote bakpan of wok de knoflook en de ui, voeg daarna de uitgelekte andijvie toe en bak deze 5 minuten mee tot de andijvie geslonken is. Breng de andijvie op smaak met peper en zout.
- Serveer de truffel-aardappelstamp met de gestoofde andijvie en daarop de gepofte appel.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen