Gemberkip met Shanghai Paksoi

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

De Vietnamese keuken herken je door de harmonie van smaken. Deze wok gemberkip met Shanghai Paksoi is op deze keuken geïnspireerd!

image.jpeg

Ingrediënten voor Gemberkip met Shanghai Paksoi

kippendijfilet
knoflook
gember
rode peper
shangai paksoi
arachideolie
kippenbouillon
kokosmelk
limoen
bruine suiker
lente-ui

Benodigdheden

Wok
Kookpan
Rasp

Bereiding

  1. Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes.
  2. Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gember en snijd de rode peper fijn.
  3. Halveer de paksoi, verhit een scheut arachideolie in de wok en wok de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar, breng op maak met zout en peper. Haal uit de wok en houd apart. Veeg de wok schoon.
  4. Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 2 minuten goudbruin en gaar.
  5. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en wok circa 1 minuut mee.
  6. Breng op smaak met een beetje zout.
  7. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe.
  8. Halveer de limoen en breng het gerecht op smaak met limoensap en bruine suiker.
  9. Snijd de lente-ui in schuine stukken en verdeel over de wokshotel.

Deze heerlijk kip met gember en paksoi uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen