De Vietnamese keuken herken je door de harmonie van smaken. Deze wok gemberkip met Shanghai Paksoi is op deze keuken geïnspireerd!
Ingrediënten voor Gemberkip met Shanghai Paksoi
Bereiding
- Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes.
- Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gember en snijd de rode peper fijn.
- Halveer de paksoi, verhit een scheut arachideolie in de wok en wok de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar, breng op maak met zout en peper. Haal uit de wok en houd apart. Veeg de wok schoon.
- Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 2 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en wok circa 1 minuut mee.
- Breng op smaak met een beetje zout.
- Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe.
- Halveer de limoen en breng het gerecht op smaak met limoensap en bruine suiker.
- Snijd de lente-ui in schuine stukken en verdeel over de wokshotel.
Deze heerlijk kip met gember en paksoi uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld