Ingrediënten
Taart:
- 4 eieren
- 250 gram boerenboter (zacht gesmolten)
- 350 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snuf zout
- 2 theelepels kaneel
- 350 gram gekleurde wortelen
- boter om in te vetten
Icing:
- 100 gram roomkaas
- 50 gram boerenboter op kamertemperatuur
- 75 gram poedersuiker
Extra nodig: mixer, bakvorm van 26x26cm of een grote cakevorm.
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C. Vet een bakblik in met boter en bestrooi deze met een dun laagje bloem. Klop de eieren, gesmolten boter, basterdsuiker en vanillesuiker met een planeetmenger (mixer) op.
- Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder. Voeg zout en kaneel toe. Schep het mengel met een spatel door. Schil de wortels en rasp ze fijn. Schep de wortelrasp door het beslag.
- Giet alles in de bakvorm en zet deze circa 50 minuten in de oven.
- Laat de worteltaart daarna goed afkoelen voordat je de icing erop doet.
- Mix de roomkaas, boter en poedersuiker door elkaar. Besmeer de bovenzijde van de cake hiermee en snijd in stukken.
Zelf toe te voegen:
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram bloem
Meer recepten met wortel? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.