Ingrediënten voor 5 sterren gehaktbrood
Benodigdheden
- Versgemalen zwarte peper en zout
- Olijfolie
- Oven
- Cakevorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn
- Fruit in een pan de knoflook en de ui kort aan tot ze glazig zijn.
- Snijd het brood in blokjes en meng met de melk
- Meng in een kom het gehakt met de ui, de knoflook, het brood, het paneermeel, het ei, de zure room, de tomatensaus en de worcestersaus. Kneed dit geheel tot een samenhangend deeg.
- Beboter een cakevorm en coat deze met paneermeel.
- Vul de vorm met het gehakt en bak deze 40 minuten tot het gehaktbrood gaar is en de bovenkant mooi goudbruin.
Tip! Gehaktbrood van warm worden gegeten bij het diner of koud dun worden gesneden voor op het brood op een leuk hapje. Met dit basisrecept kun je superveel variëren. Gebruik kruiden, specerijen, kaasblokjes of blokjes groenten door het recept voor elke keer een andere smaak.