Hachee, een lecker klassiek stoofvleeschgerecht met friet. Maar met onze Gehacktballetjes hoef je geen uren in de keuken te staan zoals vroeger; deze hachee schotel je in een halfuurtje voor – zonder afscheid te nemen van culinaire tradities!
Ingrediënten voor Gehacktballetjes-uienhachee met friet van De Vegetarische Slager
Benodigdheden
- Oven met bkplaat
- Stoofpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor en bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig.
- Halveer de Gehacktballetjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de margarine in een stoofpan. Wacht tot het bruint en het schuim weg begint te trekken. Roerbak de uien op laag vuur in 10 minuten goudbruin.
- Roer de tomatenpuree door de uien en bak 1 minuut mee. Roer de hacheekruiden erdoor. Voeg de laurierblaadjes toe. Verkruimel de bouillontablet boven de pan. Roer de rodewijnazijn en 300 milliliter warm water erdoor. Voeg de gehalveerde Gehacktballetjes toe. Breng tegen de kook aan en stoof 15 minuten op heel laag vuur. Roer er dan 2 tot 3 eetlepels allesbinder door en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat nog 2 tot 3 minuten pruttelen.
- Verdeel de friet over vier diepe borden en schep de Gehacktballetjes-uienhachee erop. Hak de peterselie grof en strooi over de hachee.
Tip! De smaack van de hachee wordt nog dieper als je er – tegelijk met de laurier – een eetlepel gedroogde paddenstoelen door roert. Of vervang de helft van het water eens door bruin bier of rode wijn.