Gehacktballetjes-uienhachee met friet van De Vegetarische Slager

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Uit het kookboek Vleesch van de Vegetarische Slager
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Hachee, een lecker klassiek stoofvleeschgerecht met friet. Maar met onze Gehacktballetjes hoef je geen uren in de keuken te staan zoals vroeger; deze hachee schotel je in een halfuurtje voor – zonder afscheid te nemen van culinaire tradities!

Ingrediënten voor Gehacktballetjes-uienhachee met friet van De Vegetarische Slager

ovenfriet
pakjes vegetarische Gehacktballetjes van De Vegetarische Slager
uien (1 ui = ongeveer 100 gram)
plantaardige margarine
tomatenpuree
hacheekruiden*
laurierblaadjes
tuinkruidenbouillontablet
rodewijnazijn
allesbinder
takjes platte peterselie
* Hacheekruiden kun je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Meng gelijke delen zwarte peper, paprikapoeder, gemberpoeder, gemalen piment, foelie en kardemom. Voeg ook 4 hele kruidnagels toe.

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig.
  2. Halveer de Gehacktballetjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de margarine in een stoofpan. Wacht tot het bruint en het schuim weg begint te trekken. Roerbak de uien op laag vuur in 10 minuten goudbruin.
  3. Roer de tomatenpuree door de uien en bak 1 minuut mee. Roer de hacheekruiden erdoor. Voeg de laurierblaadjes toe. Verkruimel de bouillontablet boven de pan. Roer de rodewijnazijn en 300 milliliter warm water erdoor. Voeg de gehalveerde Gehacktballetjes toe. Breng tegen de kook aan en stoof 15 minuten op heel laag vuur. Roer er dan 2 tot 3 eetlepels allesbinder door en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat nog 2 tot 3 minuten pruttelen.
  4. Verdeel de friet over vier diepe borden en schep de Gehacktballetjes-uienhachee erop. Hak de peterselie grof en strooi over de hachee.

Tip! De smaack van de hachee wordt nog dieper als je er – tegelijk met de laurier – een eetlepel gedroogde paddenstoelen door roert. Of vervang de helft van het water eens door bruin bier of rode wijn.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.