Ingrediënten voor de vijgen-roomkaaspasteitjes:
- 250 gram bloem
- 100 milliliter water
- 25 gram boter, op kamertemperatuur.
- Snuf zout
- 3 verse vijgen
- 2 eetlepels roomkaas
- ½ theel komijnzaadjes, gekneusd
- 1 tak tijm, fijngehakt
- Beetje zonnebloemolie
Extra benodigdheden:
Deegroller
Stekertje van 10 centimeter doorsnede
Kwastje
Bereiden:
- Kneed een deeg van de bloem, het water, de boter en de snuf zout. Maak dan van het deeg een bolletje. Pak het deeg in met keukenfolie en leg het een uur te rusten in de koelkast.
- Snijd de verse vijgen in kleine stukjes. Meng de stukjes vijg door de roomkaas en meng hierdoor ook de gekneusde komijnzaadjes en de fijngehakte tijm.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg dan uit op een bebloemde werkbank, tot ongeveer 0,3 centimeter dik. Steek er rondjes van uit met een stekertje.
- Schep op de uitgestoken rondjes de vijgenvulling. Neem de rondjes deeg daarna in de hand, maak de randjes nat met een klein beetje water, en vouw de rondjes dubbel en dicht. Duw de randjes extra aan met de punten van een vork. Leg de pasteitjes weer een uurtje terug in de koelkast.
- Smeer de pasteitjes in met zonnebloemolie aan beide zijden. Frituur de pasteitjes in de Airfryer in circa 15 minuten op 190°C goudbruin.
- Serveer de pasteitjes met poedersuiker, een bakje honing en wat gedroogde vijgen.
Tip: Je kunt deze pasteitjes ook hartig maken met een hartige vulling.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld