"Kwartel is misschien niet het meest voor de hand liggend stukje vlees om klaar te maken. Maak eigenlijk is kwartel klaarmaken helemaal niet moeilijk. Op de blog vind je er al enkele recepten mee. In dit recept maken we zelf een laksaus waarmee we de kwartel inwrijven. 20 minuten in de oven en de kwartel is klaar. Daarbij serveren we pittige blokjes pompoen en rijst". - Kris
Ingrediënten voor Gebraden kwartel met pompoen en rijst
Benodigdheden
Steelpannetje, bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ℃. Doe alle ingrediënten voor de laksaus in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. Roer tot je een egale saus hebt. Zet het vuur uit leg de kwartels in een ovenschotel. Wrijf deze in met laksaus.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten. Snij de pompoen in blokjes. doe de blokjes pompoen in een mengkom. Voeg suiker, vissaus, sojasaus en gember toe voeg voor extra pittige pompoenblokjes een snuifje chilipoeder toe meng de pompoenblokjes goed. Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoenblokjes 30 minuten in een voorverwarmde oven.
- Bak de kwartels gedurende 20 minuten in de oven van 180 graden. Wrijf ze halverwege de baktijd nog eens extra in met laksaus. Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Serveer de gebakken kwartel met pittige blokjes pompoen en rijst. Werk af met verse koriander