VISS TE KOOPP. Iets dat iedereen wel een keer gehoord heeft en ons altijd zin gaf in een lekker stukje vis, jou ook? Ja? Een goede reden om deze gebakken zalm met volkoren penne en verse groentes te proberen.
Ingrediënten voor Gebakken zalm met volkoren penne en verse groentes
Bereiding
- Breng in een kookpan water samen met zout aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Spoel deze na met koud water.
- Dop en halveer de sperziebonen. Breng in een kookpan water aan de kook en blancheer de sperziebonen en broccoli in 3 minuten beetgaar. Spoel deze na met koud water.
- Strooi nu peper en zout over de zalm. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak deze eerst op de huid kant voor 4 minuten en daarna op de andere kant nogmaals 4 minuten. Let op, de bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.
- Pel en snipper de ui, hak de knoflook, verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit deze kort aan.
- Voeg nu de pasta, de broccoliroosjes en de sperziebonen toe, en verwarm dit enkele minuten tot alles goed heet is.
- Voeg nu de pesto toe en breng dit op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta in een diep bord met daarop de gebakken zalmfilet en garneer af met een paar blaadjes rucola.
Tip: Voor de echte genieter, garneer de pasta af met wat Parmezaanse of oude kaas.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen