"Ik maak vaak pompoen klaar in de oven maar deze, met knoflook, gember en Bengaals vijfkruidenpoeder, is een nieuwe favoriet. Ik koop panch phoron (letterlijk: vijf kruiden) meestal in een Indiase winkel – het is een heerlijk mengsel van gelijke hoeveelheden fenegriek-, zwart komijn-, nigella-, mosterd- en venkelzaad – maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken." - Rukmini
Ingrediënten voor Gebakken pompoen met wortel en pompoenpitten
Benodigdheden
Braadslede, vijzel
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch.
- Leg de pompoen, wortels, rode ui, knoflook en gember in een braadslede waar ze net in een enkele laag in passen (ze kunnen een klein beetje overlappen).
- Maal de panch phoron grof in de vijzel en strooi het mengsel over de groenten. Voeg de olie, het chilipoeder en zout toe en schep alles door elkaar. Zet 50 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn.
- Roer de yoghurt en het citroensap door elkaar en sprenkel dit mengsel over de groenten. Bestrooi alles met de pompoenpitten en dien heet op.
Dit recept en meer binnen handbereik hebben? Je vind het in het kookboek India Express van Rukmini Iyer.