Gebakken pompoen met wortel en pompoenpitten

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Ik maak vaak pompoen klaar in de oven maar deze, met knoflook, gember en Bengaals vijfkruidenpoeder, is een nieuwe favoriet. Ik koop panch phoron (letterlijk: vijf kruiden) meestal in een Indiase winkel – het is een heerlijk mengsel van gelijke hoeveelheden fenegriek-, zwart komijn-, nigella-, mosterd- en venkelzaad – maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken." - Rukmini

104-105 Gebakken pompoen met wortel & pompoenpitten.jpg

Ingrediënten voor Gebakken pompoen met wortel en pompoenpitten

pompoen, in partjes van 3 cm
wortels, geschild, gehalveerd (paarse zijn mooi, als je ze kunt vinden)
rode ui, in acht parten
knoflook, geraspt
verse gember, geraspt
Griekse yoghurt
citroen, sap
pompoenpitten
panch phoron (vijf kruiden)
neutrale of olijfolie
milde chilipoeder, naar smaak
zeezoutvlokken

Benodigdheden

Braadslede, vijzel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch.
  2. Leg de pompoen, wortels, rode ui, knoflook en gember in een braadslede waar ze net in een enkele laag in passen (ze kunnen een klein beetje overlappen).
  3. Maal de panch phoron grof in de vijzel en strooi het mengsel over de groenten. Voeg de olie, het chilipoeder en zout toe en schep alles door elkaar. Zet 50 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn.
  4. Roer de yoghurt en het citroensap door elkaar en sprenkel dit mengsel over de groenten. Bestrooi alles met de pompoenpitten en dien heet op.

Dit recept en meer binnen handbereik hebben? Je vind het in het kookboek India Express van Rukmini Iyer.
india express 3d.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen