Ingrediënten voor 5 or less: gamba's pil pil
Benodigdheden
- 200 ml olijfolie
- Gietijzeren pan
- Oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schenk de olijfolie in een gietijzeren pan of ovenschaal en doe de rode peper (naar wens) en knoflook hierbij. Zet de pan - zonder de garnalen - voor 15 min. in de oven en laat de olie heet worden.
- Rol het pizzadeeg uit en verdeel in 4 stukken. Rol hier met je handen balletjes van en druk plat en bak deze goudbruin voor ongeveer 15-20 min. in de oven.
- Pel, als nodig, de gamba's en verwijder het darmkanaal. Verdeel de gamba's over de gietijzeren pan met samen met de romaatjes. Schuif voor 10 min. (bij de pizzaballetjes) in de oven.
- Garneer de gamba's af met peterselie en serveer met de pizzaballen. Deze zijn om om in de olie te dippen.
print recept