Deze versie van de klassieker uit de Chinees-Indonesische keuken onderscheidt zich door de saus. Voor dit recept duiken we in mijn moeders eigen kookboek. Het is haar recept en ik heb nooit, maar dan ook nooit, fu yong hai op een andere manier gemaakt. Ik vind het heerlijk!
Ingrediënten voor fu yong hai - Francis Kuijk - 50PlusBeurs
Bereiding
- Meng de eieren met de ui, taugé, kool, prei, knoflook, peper, zout, vissaus, sesamolie en geconcentreerde kippenbouillon. Klop het eiermengsel goed.
- Schenk een dunne laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak een eetlepel eiermengsel om de smaak te testen. Proef of de smaak goed is en voeg indien nodig peper en zout toe. Schep de garnalen door het eiermengsel. Bak omeletten ter grootte van de koekenpan, aan twee kanten gaar. Laat ze na het bakken op een bord glijden en klap ze meteen dubbel tot een halve maan. Leg de omeletten naast elkaar, voor de helft overlappend op een schaal.
- Schenk, om de saus te maken, zonnebloemolie in een steelpan en fruit de knoflook. Voeg de andere ingrediënten, behalve de doperwten, toe en breng de saus aan de kook. Proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe. Roer de doperwten door de saus en verwarm op laag vuur.
- Serveer de omeletten overgoten met de saus.
Dit recept is van Francis Kuijk en komt uit haar nieuwste boek, Basisboek Indonesisch. Wil je haar boek kopen? Dat kan bij BookSpot!