Een ideale wok voor in de zomer, fris, groen en vooral wokking lekker!
Ingrediënten voor de frisse wok met venkel en appel:
- 1 venkel
- 1 Granny smith appel
- 4 takjes munt
- Zonnebloemolie
- 2 steranijs
- 1 theelepel gemalen komijn
- Scheutje pernod of ouzo
- Magere yoghurt
- 100 gram diepvries erwtjes
Extra benodigdheden:
Wok
Bereiden:
- Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in parten.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis.
- Pluk en hak de munt.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en wok de venkel met de steranijs circa 2 minuten op hoog vuur.
- Zet het vuur iets lager en voeg de appels met de gemalen komijn toe. Bak nog 2 minuten.
- Blus af met de pernod of ouzo, voeg de yoghurt toe.
- Voeg de erwten toe en warm even door.
Serveer deze frisse wok met een aardappelsalade.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes