Frisse wok met venkel, appel, erwten en munt

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een ideale wok voor in de zomer, fris, groen en vooral wokking lekker! 

frisse wok met venkel en appel

Ingrediënten voor de frisse wok met venkel en appel:

  • 1 venkel
  • 1 Granny smith appel
  • 4 takjes munt
  • Zonnebloemolie
  • 2 steranijs
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Scheutje pernod of ouzo
  • Magere yoghurt
  • 100 gram diepvries erwtjes

Extra benodigdheden:
Wok 

Bereiden:

  1. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in parten.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis.
  3. Pluk en hak de munt.
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en wok de venkel met de steranijs circa 2 minuten op hoog vuur. 
  5. Zet het vuur iets lager en voeg de appels met de gemalen komijn toe. Bak nog 2 minuten.
  6. Blus af met de pernod of ouzo, voeg de yoghurt toe.
  7.  Voeg de erwten toe en warm even door. 

 

Serveer deze frisse wok met een aardappelsalade.

 

Uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen